Favorite films
Recent activity
AllRecent reviews
More-
Arnulf Rainer 1960
مسئله حتی این نیست که فیلمهای بدون تصویر جارمن یا گی دوبور، سینما هست یا نیست. اینجا چیزی به عنوان فیلم/هنر معرفی میشود که در معنادارترین حالت، یک کد مورس است توسط تصویری است که با صداهای برفک تلویزیون ادغام میشود. اما فیلم تجربی بنا نیست معنایی قابل دریافت داشته باشد. مسئلهی فیلم تجربی، تجربهی شش دقیقه توالی نامنظم سیاهی و سفیدی است. تجربهی ناممکن بودنِ مطلق دریافت یک فیلم.
-
Schwechater 1958
کات نزدن، تدوین حداقلی، بناست واقعیت را واقعیتر در سینما نشان داد؛ طبیعت بیجان را با همان زمانِ دنیای بیرون نشانمان دهد. در طرف دیگر، کاتهای فوقسریع، حد و مرز دیگر سینما هستند - دورترین فاصله از واقعیت. فیلم کوبلکا این فاصله را اخذ میکند و به انتزاع محض میافتد. البته این انتزاعی شدن با پیام فیلم خیلی هم جور است! آبجویی که شما را از جهان واقعی میکَنَد و باعث میشود مثل همین فیلم، جلوی دوربین چشمانتان جهان واقعی باشد، ولی آن را انتزاعی و رویایی ببینید!
Popular reviews
More-
A Simple Event 1974
معلم: ننهت چش بود؟
-: دلش درد میکرد.
معلم: عیب نداره، عیب نداره، بالاخره همه یه روز میمیرن، خواست خدا بود، عیب نداره.
*
نبوغ را شهیدثالثی دارد که در آن بیامکاناتی، چنین فیلمهایی میساخته. دنیایی که بهتصویر کشیده میشود، تجسّمیافتهی تعریفهای پدرم از دوران کمی قبل از انقلاب است. فقری که همیشه با مردم بود؛ کارکردنهای بچهها، کار کشاورزی. راه دراز و گِلی مدرسه. وضعیت اسفناک مدرسهها و هیزم بردن برای کلاس.
این روایتها با نقل قول دستهاول برای… -
Fifi Howls from Happiness 2013
کارکتر محصص، خصوصا چون اون بقول خودش عصاقورتدادگیِ مستندِ زمانِ شاهش رو نداره، خیلی تو یاد میمونه و کلمات و عباراتش فقط از استایل خودش برمیآد.
فیلم تا نیمه، هم داشت ساختار خاص خودش رو کمکم عیان میکرد و هم از زندگی رازوار محصص پرده میگشود؛ تا اینجا خیلی خوب بود. ولی بنظرم از نیمه، ریتم میاندازه، خصوصا جایی که اون دو نفری که حتا اسم تابلوهای محصص رو هم نمیدونستند میان و کارها رو میخرند.«دموکراسی هم به اندازهی…