Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All
 • Scream

  ★★★½

 • Aloners

  ★★★½

 • Downton Abbey: A New Era

  ★★★½

 • Fabian: Going to the Dogs

  ★★★★

Pinned reviews

More
 • Downton Abbey: A New Era

  Downton Abbey: A New Era

  ★★★½

  "Laat je onderdompelen in de wereld van de Britse adel van de vroege twintigste eeuw, neem een duik in de geschiedenis en waan je dankzij het hoogstaande production design, topacteurs die vergroeit zijn met hun personages en de fraaie aankleding voor eventjes in een andere tijd en een andere wereld. ‘Downton Abbey: A New Era’ is een fijn staaltje puur escapisme van het innemendste soort."

  cinemagazine.nl/downton-abbey-a-new-era-2022-recensie/

 • West Side Story

  West Side Story

  ★★★★

  "De muziek van ‘West Side Story’ is (gelukkig) grotendeels gelijk gebleven, maar de dansscènes zijn strakker en leven meer dan in het origineel. De haast perfecte choreografieën worden door Spielberg op knappe manier versterkt met een dynamische cameravoering, waardoor de dansscènes als uitgebalanceerde dialogen in het geheel passen. Het is aan alles merkbaar dat de filmmaker een groot fan is van Jerome Robbins film én van de originele musical. Gelukkig is Steven Spielberg zelf ook een meester in de film: ‘West Side Story’ blijft trouw aan zijn voorgangers, maar met de juiste aanpassingen is het een eigentijdse, geslaagde remake geworden."

  cinemagazine.nl/west-side-story-2021-recensie/

Recent reviews

More
 • Scream

  Scream

  ★★★½

  "Hoewel Ghostface er vrolijk op los steekt, slaat en schiet, moet ‘Scream’ het meer hebben van zijn vernuftigheid, hoge nostalgische waarde en spitsvondigheid dan van het griezelgehalte. Er vloeit wel geregeld bloed, maar echt eng wordt ‘Scream’ zelden. Veel vernieuwing hoef je in de nieuwe ‘Scream’ niet te verwachten, maar als ode aan het origineel en vermakelijke slasher voldoet deze rolprent prima. Niet zo goed als het origineel, maar wel de moeite van het bekijken waard."

  cinemagazine.nl/scream-2022-recensie/

 • Aloners

  Aloners

  ★★★½

  "Met ‘Aloners’ heeft Hong Seong-eun een subtiele en volwassen film gemaakt. De thematiek is niet bepaald baanbrekend, maar de sfeer en karakters zijn zonder meer goed vormgegeven. Ook qua budgetbeperkingen (dit blijft een speelfilmdebuut) verdient ‘Aloners’ een pluim. Er wordt goed gebruik gemaakt van de geringe locaties en ook het camerawerk is dik in orde. Het is nog iets te vroeg om te voorspellen of Hong Seong-eun kan worden toegevoegd aan de inmiddels lange reeks van spraakmakende en succesvolle regisseurs…

Popular reviews

More
 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"

 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…