Favorite films

Don’t forget to select your favorite films!

Recent activity

All

Pinned reviews

More
 • The Dark and the Wicked

  The Dark and the Wicked

  ★★★½

  "‘The Dark and the Wicked’ is een horrorprent die veel dingen goed doet. De griezelige en omineuze soundtrack, de soms hallucinante beelden en een gezonde dosis gore op de goede momenten (worteltjes eten wordt na deze film nooit meer hetzelfde als je een zwakke maag hebt) koppelen een duistere sfeertekening aan een aantal effectieve schrikmomenten. Ook het acteerwerk is niet verkeerd. Vooral Marin Ireland is op dreef en zet vol overtuiging een vrouw neer die kwetsbaarheid en momenten van tederheid…

 • Wolfwalkers

  Wolfwalkers

  ★★★★½

  "Pixar, Ghibli, Laika. In dat illustere rijtje past zeker ook Cartoon Saloon. Met ‘Wolfwalkers’ doen ze de animatieliefhebber opnieuw versteld staan met duizelingwekkende visuele pracht, rijke fantasieën en oprechte ontroering, in een film waar een aanstekelijk respect uit spreekt voor niet alleen de natuur met als zijn wonderen, maar ook voor jonge vrouwen met een sterke eigen wil én de veelzijdigheid van het Ierse culturele erfgoed."

  cinemagazine.nl/wolfwalkers-2020-recensie/

Recent reviews

More
 • White Cube

  White Cube

  ★★★½

  "Met ‘White Cube’ poogt Martens geen hapklare oplossing te geven op de scheve verhoudingen binnen de kunstwereld, maar het feit dat hij überhaupt aantoont dat de (misschien wel zogenaamd) betrokken kunstenaars eigenlijk net zo goed profiteren van de misstanden in de wereld is al heel wat. En het succes dat hij in Lusanga heeft geboekt kan alleen maar inspirerend werken."

  cinemagazine.nl/white-cube-2020-recensie/

 • The Outpost

  The Outpost

  ★★★½

  "Een intense kijkervaring. Oorlog in het echt, door de ogen van helden."

  cinemagazine.nl/the-outpost-2020-recensie/

Popular reviews

More
 • Admiral

  Admiral

  ★★

  "Stilistisch komt ‘Michiel de Ruyter’ heroïsch over, maar daardoor ook erg gemaakt. Dit is geen oprechte vertelling, maar een gekleurde, kritiekloze en overdreven chauvinistische constructie van een waargebeurd verleden. ‘Michiel de Ruyter’ is een eenzijdige en matig uitgevoerde geschiedenisles. Zonde…"

 • Under the Skin

  Under the Skin

  ★★★★

  "De visuele kwaliteit van Glazers werk, die evengoed in een videoclip van Radiohead als een Sony-commercial kan worden gevonden, is betoverend.

  Zoals telkens blijkt in de even scherpe als bedwelmende scènes waarin de geprooide mannen naakt achter Johansson aan een bad met zwarte vloeistof inlopen. Het shot van een autorit bij duisternis, waarbij de kijker het gezicht van bestuurder Johansson ziet opgenomen in de reflectie van de voorruit, vraagt op zich al om een kunstexpositie. De overgang naar de Schotse…