SILIKA ★★★★

Silika : Bukan menyoal tentang pangkat hidup diduniawi,tapi menyoal tentang siapa kita sebenarnya manusia yang hidup dan hirup udara di bumi yang penuh pancaroba ini . Semua orang melaluinya , dari benda kecil hingga besar, cahaya vantablack sedikit sebanyak membantu manusia dalam merefleksikan pancaran vantablack tidak semua orang melihat apa yang sedang berlaku kepda setiap orang,melainkan pancaran yang disembunyikan disebalik wajah dan hidup seseorang walaunpun hal itu tidak semua orang boleh lihat, tapi hanya dia yang tahu apa yang dia lakukan, seperti cahaya vantablack yang tidak pasti kita dapat mengenal sesuatu itu atau disebaliknya.

Silika marah, sedih ,kecewa, ketawa yang melekat pada diri manusia melepaskan segalanya "keatas diri manusia biasa" dan membawa kita merasai pertualangan kehidupan ,keusahaan, pemandu bus,barber,penjaga gerai,dll. Dalam hal ini juga Silika menyentuh "parasite"(perangai manusia) yang boleh melekat melekat generasi ke generasi.

Jadi bagaimanakah hidupmu indah atau tidak? Bagaimanakah hidup orang lain ? Indah atau tidak? Seindah dan seburuk mana pun hidup, teruskan kehadapan mencari "kegemilangan" . Silika? Istimewa buatmu.

Aku suka idealisme, penyampaian cerita yang unik dari Arman ,sesuatu yang berbeza membuka ruang kepada penonton untuk mencuba sesuatu yang melebihi ekpetasi audience mainstream. Keep it up guys!