The Call ★★★½

The Call sebuah filem Korea yang hangat diperkatakan sehingga harini.

Bagi aku The Call mempunyai konsep yang menarik dimana thriller digunakan juga elemen "voice travel timeline"which is this through the phone. Beradu akting Park Shin Hye dan Jong Seo Jun sangat memberikan perfomance yang istimewa boleh dikatakan combo duo yang hebat dan menarik.

First half filem ini boleh dikatakan berjaya hook aku untuk tonton sampai habis sebab aku teruja nak tahu apa akan jadi pada karakter karakter utama dan karakter lain.
Masuk 2nd half dah ada persoalan yang takkan diberi jawapan, kalau ada jawapan pun bila nak cantumkan still tak make sense. Sebab ibarat kau nak sumbat juga puzzle yang bentuk mcm sama tapi tak boleh. So disinilah bermulanya masalah dalam filem The Call bila plot hole membaluti storyline dengan lazy writing sehingga ke penamat.

Cukup menghiburkan dengan thriller yang intense,bloody memang dah jadi kegemaran aku,tapi sayangnya struktur penceritaan tidak boleh diterima pakai, jadi untuk menikmati The Call tontonlah tanpa berfikir dan ingin menyusun segala benda yang anda fikirkan semasa menonton .

Worth to watch!