• SILIKA

    SILIKA

    ★★★★

    Silika : Bukan menyoal tentang pangkat hidup diduniawi,tapi menyoal tentang siapa kita sebenarnya manusia yang hidup dan hirup udara di bumi yang penuh pancaroba ini . Semua orang melaluinya , dari benda kecil hingga besar, cahaya vantablack sedikit sebanyak membantu manusia dalam merefleksikan pancaran vantablack tidak semua orang melihat apa yang sedang berlaku kepda setiap orang,melainkan pancaran yang disembunyikan disebalik wajah dan hidup seseorang walaunpun hal itu tidak semua orang boleh lihat, tapi hanya dia yang tahu apa yang dia…

  • The Call

    The Call

    ★★★½

    The Call sebuah filem Korea yang hangat diperkatakan sehingga harini.

    Bagi aku The Call mempunyai konsep yang menarik dimana thriller digunakan juga elemen "voice travel timeline"which is this through the phone. Beradu akting Park Shin Hye dan Jong Seo Jun sangat memberikan perfomance yang istimewa boleh dikatakan combo duo yang hebat dan menarik.

    First half filem ini boleh dikatakan berjaya hook aku untuk tonton sampai habis sebab aku teruja nak tahu apa akan jadi pada karakter karakter utama dan karakter…

  • Birthday

    Birthday

    ★★★½

    Film ini memberikan kita ruang yang luas untuk menyelami perasaan karakter karakter dalam filem ini makna besar kehilangan dalam keluarga serta sambutan hari lahir kepada orang tersayang yng telah pergi meninggalkan kita. Filem ini juga betul betul menyiksa jiwa penonton untuk belajar menghargai orang-orang di sekitar kita jika masih ada masa. Tak ada yang tahu bila mati tu akan datang dan memisahkan kita dengan orang yang dicintai.

    Papa pelakon memberikan persembahan yang baik, digambarkan juga seorang ayah yang bertanggujawab atas…

  • Greenland

    Greenland

    ★★★

    Aku sangat menikmati first half nya , after that executionnya sedikit kacau bilau. Acting Gerald Buttler dalam mana mana movie dia aku rasa sama je. Most of scene ada intense part, but tak sampai bagi aku.
    I dont think this was a bad and good movie, but watchable too watch !

  • The New Mutants

    The New Mutants

    ★★

    Ahaks! Im enjoy this movie cause love to see how they build up an creepy/horror scene in this movie!Love to see it.

    Bad character development , an also bad established.Only enjoy with Magik character and some part of action !

    The rest was dumb .2 difference type coming of age and horror was blended ,and it goes to wrong scriptwriter and director..

  • Di Bawah Umur

    Di Bawah Umur

    ★★

    5-10 minutes terawal boleh cakap film ini mempunyai vibes yang cukup kuat untuk establish karakter dilakonkan oleh Angga Yunanda, Aryo dan teman temanya yang mereka ini adalah anak muda liar dibawah umur. Setelah masuk karakternya Lana ,mulai dari sini mungkin penulisannya mulai bercabang cabang dan bertaburan.

    Di Bawah Umur hanyalah film remaja yang mempunyai tema yang berat malah skrip dan directional pengarahnya gagal mempersembahkan karya ini dengan baik.Chemistry anatara Aryo dan Lana cukup membuatkan peminat mereka suka dengan karakternya.

  • Sejuta Sayang Untuknya

    Sejuta Sayang Untuknya

    ★★★½

    Sejuta Sayang Untuknnya mempunyai cita cita tinggi dalam penceritaannya,jadi cita cita yabg diimpinkan itu berjaya dari sudut naratif cerita , dan para pelakonnya dalam filem ini .

    Kisah seorang anak bersama ayahnya yang ditinggalkan oleh arwah Ibunya, terus mengharungi kehidupan sesama sendiri .
    Ayah yang mempunyai karisma kepada pekerjaan yang diminatinya demi menyara kehidupan anaknya.

    Boleh dikatakan hampir sempurna penceritaan kisah ayah dan anak ini, suntikan elemen persahabatan dan kasih sayang yang kuat mampu membuat filem ini lebih kearah kisah keluarga yang heartwarming dan boleh buat kita menangis.

  • Peninsula

    Peninsula

    ★★★

    Lazy writting,lame,draggy full action pack yang nonsense !Objective cerita takde,Zombie makin lama makin bodo dan kena buli.Try hard nak jadi Hobbs n Shaw,Mad Max,Need For Speed + Fast Furious .


    Yang sangap aksi nak tonton tiada masalah

  • M.O.X: Misi Operasi X

    M.O.X: Misi Operasi X

    ★½

    "Plot hole dimana mana"
    "Filem yang teruk dimana mana"
    "Pelakon teruk dimana mana"
    "Skrip teruk dimana mana"
    Ini kalau Mona Kampung People yang review lah.😂😂

    Misi Operasi X berjaya keluar dari sangkar genre filem tempatan yang berulang kali ditampilkan. MOX tampil dengan genre ala James Bond Malaya.

    Apa yang menyedihkan skrip,lakonan,naratif, editing dan segalanya adalah teruk.Susah untuk aku menerangkan bertapa teruknya filem yang aku tonton ni.

  • Mat Tudung

    Mat Tudung

    ★★★½

    Suprisingly filem ni menghiburkan dengan skrip yang agak daring untuk filem di tahun 2014. Sebuah filem yang agak berani untuk menampilkan komedi dewasa yang tidak sesuai dengan segelintir pihak.

    Pada mulanya aku ingat filem ni sekadar filem melayu tipikal tentang mat motor dan lawak bodoh. Rupanya aku silap ianya filem lawak dewasa,romantik dan ada nilai kekeluargaan.

    Boleh dikatakan Fizz Fairuz berjaya watak menjadi seorang perempuan didalam filem ini , lawak komedi dewasa yang bersahaja mampu membuatnya menjadi menarik .

    SEIMBANG!Filem ini fresh dan tak kosong akan membuatkan korang akan menontonnya sehingga tamat.

  • Borat Subsequent Moviefilm

    Borat Subsequent Moviefilm

    ★★½

    Yesterday, yups yesterday aku baru je tonton Borat 1 pada jam 3 pagi dan aku enjoy yang pertama. Aku sambung yang kedua jam 5 pagi membuatkan aku tertidur, so aku repeat balik harini . Banyak benda aku kurang berkenan dalam sequel kedua ini.Walaupun banyak benda aku kurang tapi aku masih kagum dan menggangap sequelnya yang terlalu merendah diri.Borat 2 tidaklah buruk dan tidaklah baik.

    Sekuel Borat jauh lebih lemah dan teruk dari yang pertama , kerana skripnya yang terlalu scripted,…

  • Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

    Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

    ★★★½

    Seriouslly before this tak pernah dengar filem nama Borat.Aku cuba tengok bila dengar Amazon akan releasekan sequelnya. Suprisingly, aku shocking dengan dia punya mock dokumentari ni, most of the parts buat aku gelak, dengan isi humor yang double ofensive dari agama hingga homofobia, dari feminisme hingga pedofilia mungkin akan menimbulkan ketidak puasan hati banyak pihak,walhal itu tidak memberikan kesan kepada Borat untuk terus meraih review positif di kalangan peminat filem ini .

    Sedikit sebanyak hal hal aneh yang kelihatan bodoh…