• Superman

  Superman

  ★★½

  En klassiskes som fortfarande håller. Klart att man får se mellan fingrarna ibland men om
  man är ute efter 2 timmars underhållning så finns den att hämta här.

 • Wonder Woman 1984

  Wonder Woman 1984

  ½

  En riktigt dålig film där typ inget funkade. Fanns en del bra idéer men allting var antingen för tydligt, otydligt eller för mycket. Dessutom var mycket helt enkelt dåligt gjort, särskilt manuset som var under all kritik.

 • Hugo

  Hugo

  ★★★

  Vacker och magisk film om filmens kraft, viljan hitta sin plats i världen och att reparera det som är trasigt, inte minst människor.

 • Frantz

  Frantz

  ★★★★

  En otroligt vacker film som behandlar sorg, kärlek och försoning. 

  Filmen är otroligt mänsklig men heller inte bara ett porträtt. Det finns nämligen en otroligt spännande historia som man fångas i och inte kan hjälpa att känna med.

 • Hemingway & Gellhorn

  Hemingway & Gellhorn

  ★½

  En rätt dålig film som berättar en väldigt spännande historia och lyckas fånga en del riktigt spännande bitar medans det mesta glider mellan fingrarna.

  De kan inte balansera mellan humor och allvar och heller inte mellan svartvit journalfilm och modern färgfilm. Det blir en rörig grej särskilt när de lilla biten i kina är filmat med ett fult filter över.

  Jag såg färdigt filmen och hade en bra stund men det är inget jag vill rekommendera, det finns tusen andra filmer att se istället. Jag längtar till en av de många andra filmerna är ett porträtt som gör Martha Gellhorn rättvisa.

 • Knocking

  Knocking

  ★★★

  Intressant och för det mesta snygg film om paranoia, psykisk ohälsa och när samhället inte litar på en. Sevärd med spännande twist.

 • The Night Train

  The Night Train

  ★★★

  En liten call me by your name i vykortsformat som hyllar cruisingen, förälskelsen och det temporära.

  Regissören jobbar även spännande med ljudet som
  Först känns på gränsen till töntigt men det hade mig totalt sen!

 • Dating Amber

  Dating Amber

  ★★★½

  Älskvärd är ordet som bäst beskriver denna film.

  Året är 1992 i en irländsk militärstödda och Vi får följa de homosexuella tonåringarna Amber och Eddie i deras hemliga pakt att låtsas vara ett par för att slippa sticka ut och inte minst komma ut.

  Deras deal blir både en språngbräda mot självacceptans och en paus från självhatet men kan någonsin att gömma sig vara lösningen? Till slut kommer livet ikapp även Amber och Eddie.

  Jag skrattade och grät ohejdat. Jag var lycklig och arg kort sagt filmen fick mig att ösa ut alla känslor ut registret.

  Dessutom är fotot farligt snyggt.

 • And Tomorrow the Entire World

  And Tomorrow the Entire World

  ★★★½

  En skarp politisk thriller med lika delar drama om den antifascistiska kampen i Tyskland och en ung kvinna som blir en del av den.

  Vem har rätt att försvara demokratin och hur långt är det berättigat att gå för att göra detta är frågor som ställs i denna tighta film med bra skådespelare och trovärdiga karaktärer.

 • Another Round

  Another Round

  ★★½

  En kul och samtidigt riktigt mörk film. Precis som man ångrar den sista shoten en riktigt bra utekväll ångrar man många av skratten när det skiftar över till nästa scen.

  Filmen fångar en och skådespeleriet är bra från de fyra huvudpersonerna men tyvärr håller varken manus eller regi hela vägen. Det fattas ganska många konstiga beslut och någon otrohetsaffär kommer in utan motivation. Men lite filande och ett till par ögon hade nog filmen kunnat bli en riktig hit.

 • Dear Comrades!

  Dear Comrades!

  ★★★★

  En otroligt vacker svartvit rysk film.

  Vi följer Ludya del av den lokala administrationen i en sovjetisk industristad där krvaller bryter ut över matpriserna 1962. Vi får följa henne när hon tvingas ifrågasätta sin tro på det system hon ägnat hela sitt liv åt, som hennes kärlek dog för att försvara och som hon är övertygad skall leda det sovjetiska folket till kommunismen.

  Berättelsen är hjärtskärande och brutal och vi får faktiskt möta människor, mänsklighet och sånt som ofta suddas ut i filmer som dessa för att tydligare förmedla politiska poänger. Känslan man får är kafkaesk och väldigt obehaglig. 

  En film som en klart bör se.

 • Undine

  Undine

  ★★½

  En spännande film med en udda take på en klassisk kärlekshistoria. Just denna annorlunda setting kombinerat med en vacker cibematografi gör filmen ändå intressant och sevärd!