«حلقه فیلم فتوژنی»
احضار روح تصاویر گمشده ی تاریخ سینما
هفتاد و ششمین گفتگوی سینمایی حلقه فتوژنی
Killer of Sheep (1978)
Director: Charles Burnett
مهدیس : « فاصله ی انسان ها از هم ریشه در مسئله ای عمیق دارد.بی معنایی همه جاگیری که در تراز اجتماعی و فرهنگی حکم فرماست.این وضعیت شبیه توصیف مارکس از بیگانگی کارگر در دوره ی سرمایه داری است.به نظر مارکس از آنجایی که کارگران از انسان بودنشان بیگانه شده اند پس از یکدیگر نیز بیگانه شده اند و اگر نتوانند رفتار انسانی سالمی با خودشان…
هفتاد و هفتمین گفتگوی سینمایی حلقه فتوژنی
A River Called Titas
Director: Ritwik Ghatak
مهدیس : این فیلم اولین نمونه از سینمای هایپرلینکی است که خط روایت ثابتی ندارد و چند روایت را بطور موازی با یکدیگر پیش می برد.ارتباط شخصیت ها هم به واسطه ی آن رودخانه شکل می گیرد.عموماً ما آن سینمایی را برای تحلیل های اگزیستانسیالیستی مناسب می دانیم که واقع گرا باشد و بتواند ما را به تجربیات درونی فرد رهنمون کند و حتی تدوین هم…
متن پیاده شده ی نقد این فیلم در جلسات هفتگی حلقه فیلم فتوژنی
نوید پورمحمدرضا
از میان فیلم های پاریسی که عموما در فضای یک ذهنیت مردانه می گذرند و زنان در آن تنها ابژه میل و هوس اند « کلئو از ۵ تا ۷» نقش متفاوتی را ایفا می کند.شهر در این فیلم در حال پیدا کردن نوعی جنسیت زنانه است.
یکی از ویژگی های این فیلم شهری و خارج از استودیو بودن آن است.
گدار،تروفو،شابرول و واردا هرکدام…
متن پیاده شده ی نقد این فیلم در جلسات هفتگی
حلقه فیلم فتوژنی
سعید : صحبت ام درباره ی «سلین و ژولی به قایق سواری می روند» را با ایده ی جفت ها و دوتایی ها که ایده ی اصلی خود فیلم هم می باشد آغاز می کنم .
ابتدا از خود سلین و ژولی شروع می کنیم . دو کاراکتری که اسم فیلم هم به نام آنهاست . دو آدمی که گویی هردو یک نفر می باشند . درواقع…